2011-05-30

ВЕЛОДЕНЬ 2011 в Полтаві

Велодень 2011 у Полтаві розпочався загальним збором велосипедистів у Корпусному парку. Сюди з'їхались велосипедисти як самостійно так і групами, які збирались в різних районах міста.
Велодень у форматі велопараду проводиться вчетверте у нашому місті. Кожного року до акції долучалися все більше учасників. З 2008 року, коли участь у заході узяло 15 людей, акція збільшила масштаби до кількох сотень учасників - в цьому році зібралося близько 260 учасників. Цього разу до учасників велопараду приєдналися міський голова Олександр Мамай, секретар міської ради Оксана Деркач та заступник голови - керівник апарату облдержадміністрації Валерій Пархоменко.

В коротких промовах Олександр Мамай закликав городян приймати участь у таких гарних заходах і якомога більше користуватися велосипедом, а Валерій Пархоменко запропонував залучати до велопараду велосипедистів з сусідніх районів області. Однозначної відповіді від керівництва міста на запитання щодо розбудови вело-інфраструктури у місті велосипедисти так і не отримали. При цьому Олександр Мамай зауважив, що без підтримки обласного бюджету це зробити буде важко.
Після короткого мітингу та привітань поважних посадовців голова нещодавно створеної громадської організації "ВелоПолава" Валерій Нурумов провів інструктаж перед початком велопараду і вже через пару хвилин велосипедисти утворили колону на чолі з Олександром Мамаєм, Валерієм Пархоменком та Оксаною Деркач.
Під час руху колони по "кільцевому" маршруту міста учасники велопараду привертали до себе увагу різними речівками:
  • Город наш уже не тот, в моду входит велоспорт
  • Пусть Полтава смотрит в след, Велодень всем шлет привет
  • Едем ночью, едем днём - Никогда не устаём.
  • Эй, девчонки, эй мальчишки, тети, дяди и детишки ну-ка вместе проорем: "поздравляем с Велоднем"
  • Когда надоест по  маршруткам толкаться, поехали с нами на веле кататься!
  • Летом дома не сидится не хотите прокатиться?
  • Не включай сегодня  телик, поскорей садись на велик!
  • Если ты болеешь, парень, значит, мало жмешь педали. Покупай велосипед, будь здоров, живи сто лет
  • В Велодень крутить не лень!
Як зазначають учасники велоакції, її мета – популяризація велосипедного руху, пропагування активного та здорового способу життя, підвищення рівня знань велосипедистів з правил дорожнього руху, а також дотримання взаємоповаги на дорогах, створення цивілізованих умов для велосипедистів у містах України. До того ж, організатори акції вважають велосипед – екологічною альтернативою міському автотранспорту.
Святкування Велодня продовжилося проведенням велоестафети біля річки Ворскла, що поблизу села Вакуленці.
Святкову велоакцію організували ПМГО «ВелоПолтава», Полтавська міська організація творчої молоді «Коло тебе» за підтримки відділу у справах сім'ї та молоді Полтавської облдержадміністрації, управління у справах сім'ї, молоді та спорту Полтавського міськвиконкому, Полтавського обласного центру фізичного здоров'я населення "Спорт для всіх".
Безпеку руху велосипедистів вулицями міста забезпечували дві машини ДАІ УМВС України в Полтавській області та карета "Швидкої допомоги", за що їм ВЕЛИКА ПОДЯКА.
А ось відгуки самих учасників велопараду, які вони залишили на форумі "Быстрее ветра":
Quote (Vachek)
Ребята! Как обидно, что я сегодня не до конца с Вами!
Но мы же оптимисты, поэтому ищем среди минусов плюсы...
А первый плюс такой:
Я сегодня был как бы простым горожанином-пешеходом, человеком со стороны и по-честному скажу вам - это смотрелось опупительно, офигительно, впечатляюще и ошеломляюще!
Столько позитива исходило от колонны велописидистов, что губы сами по себе растягивались в улыбке и хотелось "крутить с вами" - отвечаю!
Не зря все-таки поработали наши поэты-речевики и особая благодарность корчмар_з_Окінави - Женя, шумовое оформление в этот раз было децибелл в 110... (для справки - это приблизительно шум взлетающего штурмовика... :-))
А второй плюс такой, что я первым запостю свой скромный фотоальбомчик (пока вы там сосиски жарите..., без меня-я-я, га-а-а-ды!) 
Quote (ДискоСуперСтас)
Очуметь , праздник удался!!! Спасибо оргам и всем Нам, мы лучшие!!! ВелоДень !!! Жду ВелоНочь (с глинтвейном))))
Quote (SAM)
Я горжусь, что был сегодня одним из участников Велодня 2011!!!
Quote (tercel)
Да, праздник удался на славу! Полтава еще не видела такого потока велосипедистов.
Радует что многие прохожие махали, кричали нам и всячески проявляли свой интерес. Народ на улице массово снимал нас на подручные средства, в основном на мобильные телефоны.
Также спасибо водителям которые нам сигналили, махали и тоже выражали свою зантересованность.
Спасибо организаторам за отличную реализацию!
И меру спасибо что не поленился и провел колонну по городу.
Quote (SanYA)
Спасибо всем участникам и организаторам!
Спасибо властям, что сдержали своё слово!
Отдельное спасибо ГАИ и медикам за профессионализм!
Quote (Zorg)
Просто супер!!! Правда домой добрался только сейчас, но впечетлений куча. Первый раз участвовал в соревнованиях и сразу победил. Всем спасибо. Вело день не просто удался а мега удался!
Quote (корчмар_з_Окінави)
дякувати Богу, весело й на славу все пройшло)) особисто хочу подякувати окремим, зовсім мені не знайомим, активістам і активісткам, що кричали і заводили натовп своїм прикладом. причому, вони були, як навмисно, розкидані по всій колоні. ви - супер!
починаю сумніватися у власній теорії про сучасну "недорозкутість" нації))). ну, і слава Богу) побачимо! Ура!
щодо нашого мера - стараюся не мати ніякої думки про людину, якщо сособисто не мав з нею справи, але, поки що, можу сказати, що Мамай цікава людина)). якщо не може, чи не хоче чогось робити - не обіцяє, гарна риса)). ну дай Бог.. та й щоб так, на велі, в шлёпках, через все містно.. це було класно)
Quote (AntiIN)
Оч прикольно покатались!Всем огромное спасибо!
Quote (seriy)
А вообще уверен - всем ОООООчень понравилось и давайте стараться почаще устаивать подобные мероприятия! 
Quote (-pele-)
Мой первый ВелоДень выдался на славу!!)))
Quote (MaJIa9)
да уж.веселый деньок выдался_) от начала до конца)
Quote (Armstrong)
Что не год, то интереснее становится велодень. Мероприятие прошло очень здорово, не смотря на мелкие недоучеты который нужно будет учесть на следующий 2012 Велодень.
Quote (Marihka)
Дякую, за можливість, весело і змістовно провести день, вражень залишилось не на один тиждень. Враховуючи те, що без зупинки таку відстань довелося долати вперше, та за такого піднесеного настрою втоми не відчувалось!!!!!
Красота!!!
Quote (Владислав)
Было всё супер. И городская часть и загородная и сама гонка. Всем доволен, Всем спасибо.
Quote (Olex)
Дякую всім за таке чудове велосвято. Місто нас точно побачило, а тим більше й почуло.
Quote (ROMANDIESEL)
Хорошо покатались) спасибо организаторам и присутствующим официальным лицам!
Честно, не был уверен, что наш мер будет на празднике, а он не только появился, но и колонну через весь город провел - респект!)
Quote (Sanchez)
Было душевно!
Quote (Lavina)
Спасибо всем! Эмоциям моим нет предела! 
Quote (Paul121)
Очень рад за Полтаву! Видно, что Велодень прошел успешно, популяризация удалась ))
Единственно - иногда кричали такими устрашающими голосами, что небось все собаки под лавки и в кусты попрятались!
Quote (kisa)
Хотелось бы сказать всем "Спасибо!!!". Организаторам и участникам за столь прекрасный день, отличное настроение, море позитива. Несмотря на синяки и самый, пока, большой пробег за один раз для меня это было великолепно!
Quote (Mama_Side)
Всім дякую за підтримку, хто приїхав. Чесно кажучи очікувала так...........чоловік 150, але щоб аж 300!!!!!!!!!! Ну це вже супер. Фотографаи молодці, Олексію- відео просто закачаєшся.
Quote (schwarz)
Спасибо оргам и участникам!
Мы доказали, что велосипед-это позитив!
Спасибо мэру и Оксане Антоновне за участие!
Спасибо Глебу, что все выдержал и продудел весь день (он даже в воскресенье до Буланово и назад продудел по инерции, в велокресло только с дудкой )!
Мы-лучшие respect
Quote (nevals)
классный праздник позитива и эмоций!!!
отличный метод борьбы с серыми буднями !!! 

Тисячі велосипедистів по всій Україні зібрались на наймасовішу акцію «Всеукраїнський Велодень». Більш як у 30 містах велосипедисти проїхали центральними вулицями своїх міст на традиційному велопараді, виступаючи за взаємоповагу на дорогах. З кожним роком до акції долучається все більше учасників. Усе більше жителів великих міст України розуміють потребу в альтернативі традиційному транспорту на користь екологічного, економічного та здорового велосипеда. Крім Полтави, Велодень також традиційно пройшов у Вінниці, Донецьку, Житомирі, Запоріжжі, Луцьку, Івано-Франківську, Одесі, Харкові, Чернігові та в інших містах. Учасники Велодня виступають за безпеку та взаємоповагу на дорогах, створення велодоріжок та велопарковок у громадських місцях.

Немає коментарів: