2011-07-02

BodyCeramicFestUkraine-2011

2 липня в Гончарній столиці України – містечку Опішне (Полтавщина) у рамках ІІІ Тижня Національного Гончарного Здвиження в Опішному «ЗДВИГ-2011» відбувся Перший Національний фестиваль-конкурс гончарського бодіпейнтінгу «BodyCeramicFestUkraine». Таку щорічну мистецьку акцію національного масштабу  започаткував Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному.
Метою Фестивалю-Конкурсу є показ розмаїття, краси й традицій української кераміки засобами гончарського бодіпейнтінгу. Бодіпейнтінг (з англ. bodypainting) – втілення фантазій художника на тілі людини. Прикрашання тіла належить до найбільш давніх звичаїв. З появою інших видів мистецтва впродовж багатовікової історії людства ця традиція не зникла й надалі розвивається як окремий різновид мистецтва. Гончарський бодіпейнтінг – декорування тіла людини фарбами за мотивами творів кераміки, їх декору, у тому числі й за допомогою гончарної сировини (глина, ангоби).
І так невеличкий фоторепортаж цього дійства...
Творчий процес - робота над образом. Учасники створюють роботи на тему «Гончарний всесвіт на мапі людського тіла» ...

дефіле моделей...

Журі не змогло відразу оцінити запропоновані роботи під час дефіле моделей, тому вони ще розглядали моделей з більш близької відстані ...
А ми так ні не дочекалися поки журі оголосить результати цього Фестивалю-Конкурсу та покрутили педалі з Опішні на Полтаву.
І вже потім довідався, що
ГРАН-ПРІ (5 тис.грн.) присуджено за роботу "Прихована мудрість"
Першу премію (3 тис. грн.) присуджено за роботу  "Святість гончарного творення"

Немає коментарів: